IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Uber става все по-популярен сред бизнес средите

Лошият имидж на услугата в редица страни не ѝ пречи да става все по-известна в САЩ

10:30 | 07.04.15 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Въпреки лошия имидж на Uber и забраните, с които се сблъска в няколко европейски страни, броят на американските бизнесмени, използващи услугите на компанията за превоз на пътници, се е утроил през последната година, пише MarketWatch.

Около 29% от разходите за автомобилен превоз през първото тримесечие на 2015 г. са за услугите на Uber, докато миналата година са били едва 9%, сочи проучване сред 7,5 млн. онлайн потребители на туристическата онлайн компания Certify.

На такситата се полагат 35% от разходите за първото тримесечие, докато през същия период миналата година делът им бил 52%. Колите под наем пък отбелязват спад спрямо предходната година – от 39% до 36%. Популярността на Uber варира в различните градове. В Ню Йорк 21% от разходите за транспорт са за Uber, докато в Лас Вегас на услугата се полагат 49% от разходите, в Далас – 56%, Сан Франциско – 71%, а във Вашингтон – 49%.

Проблемите на Uber в редица страни по света не повлияха на популярността на услугата. Миналата година един от директорите ѝ Емил Майкъл е казал по време на вечеря с журналист от BuzzFeed, че извън протокола според него компанията ще разкрие подробности от личния живот на Сара Лейси, журналист на PandoDaily, която критикува открито Uber. По думите му той ще държи нея „лично отговорна“ за всяка жена, която е станала жертва на сексуално насилие, след като е изтрила приложението Uber.

Като цяло компанията трябва да е доволна от резултатите на Uber, твърди главният изпълнителен директор на Certify Бен Нуво. Uber е по-евтина от другите таксита. През първото тримесечие средната цена за пътуване с услугата е била 31,24 долара, в сравнение с 35,40 долара за такси. А със сегашния темп на растеж Uber ще надмине таксиметровите превози до края на годината по разходи.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:43 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още