IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Uber привлича директора по сигурността на Facebook

Компанията наема Джо Съливан, за да ѝ помогне да се справи с опазването на личните данни

18:05 | 03.04.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Uber привлича специалист в сферата на сигурността, за да потуши опасенията за това дали услугата за споделено пътуване опазва личните данни на своите шофьори и клиенти, пише Wall Street Journal.

Компанията от Сан Франциско нае Джо Съливан, който през последните пет години бе директор на Facebook по кибесигурността. Той става първият шеф по въпросите за сигурността на Uber и ще е пряко подчинен на главния изпълнителен директор Травис Каланик.

Съливан се присъединява към Uber в момент, в който тя разследва пробив в сигурността, който разкри имената и номерата на шофьорските книжки на 50 хил. шофьори миналата година. Освен това продължават запитванията за това как се гарантира достъпът на служителите до важната информация за локацията на потребителите.

Новият шеф по сигурността ще работи заедно със свой бивш колега. Става дума за Кейтрин Таси, която се премести от Facebook в Uber миналата година и се занимава с въпросите по опазването на личните данни. През последните месеци нейният екип успя да въведе нови протоколи за сигурност, включително такива за изтриване на данните на потребителя, когато той изтрие акаунта си.

Uber промени своите практики по отношение поверителността на данните и нае адвокатската кантора Hogan Lovells миналия ноември след като един от нейните главни директори направи коментари, които разпалиха опасенията, че компанията може да използва опцията за следене на данни, за да проследява местонахождението на определени свои клиенти.

От своя страна Съливан помогна на Facebook да укрепи сигурността си след разкритията на Едуард Сноудън, че Агенцията за национална сигурност на САЩ е извършвала шпионаж.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:01 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още