IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple тайно е придобила стартъп компанията Ottocat през 2013 г.

Технологичния гигант използва технологията ѝ в своя App Store

09:02 | 08.04.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Тим Кук. <em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Тим Кук. Снимка: архив Ройтерс

Apple тайно е придобила стартъп търсачка през 2013 г. и използва нейната технология в App Store, пише технологичният блог TechCrunch.

Този ход показва, че компанията бавно извършва промени в подобряването на начина, по който потребителите могат да търсят и да се ориентират в App Store. Apple прави това чрез малки придобивания, някои от които не стават известни с години.

По данни на сайта Apple тайно е купила стартиращата компания Ottocat преди известно време. Фирмата е разработчик на система за организиране на мобилни приложения. Нейна версия е вградена в App Store и помага за по-добрата му работа в момента.

Има съвсем малко доказателства за сделката между Ottocat и Apple – никакви промени в профилите на служителите, регистрирани в LinkedIn, никакви известия на потребителите на Ottocat, освен едно нещо. Един от съоснователите на Ottocat Едуин Купър е отстъпил един патент на Apple. Изглежда сякаш патентът е бил регистриран на името на Купър, който пък е вписан като служител на Apple.

Самото придобиване се е случило някъде през 2013 г. През октомври същата година сайтът става недостъпен и изписва съобщението „Ottocat вече не е на разположение“

Сега на същия адрес излиза празна страница. Ottocat всъщност има много кратък живот. Тя пуска бета версията си публично през май 2013 г. След това разработва работещ прототип през януари 2013 г.

Oще новините за Apple можете да научите от видеото на Bloomberg

Още видеа гледайте на сайта на ТВ Bulgaria On Air

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:58 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още