IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ще може ли Microsoft да се върне на пазара на смартфони?

Компанията много закъсня с представянето на нов модел мобилно устройство, смятат анализатори

11:49 | 09.05.15 г.
Ще може ли Microsoft да се върне на пазара на смартфони?

Microsoft се готви да представи два нови смартфона през тази година, прогнозира CNBC, позовавайки се на информация, публикувана в технологичния сайт Unleash the Phones. Едното от устройствата ще бъде с 5,7 инчов тъчскрийн, а другото  - с 5,2 инчов. И двата телефона обаче ще бъдат подсилени с 20 мегапикселова камера.

На този етап технологичният гигант отказва да коментира тези слухове.

Въпросът, който анализира CNBC, обаче е свързан не толкова с техническите подробности около смартфоните, а дали Microsoft не закъсня твърде много с представянето на нов модел.

Мина близо година преди компанията да представи своята Lumia 930. За технологичния свят това е доста дълго време – през това време конкурентите от Apple например представиха iPhone 6 и iPhone 6 Plus. Samsung пък показа Galaxy S6 и S6 Edge.

Анализаторът Бен Ууд коментира, че в момента вратата в сферата на високотехнологичните смартфони е затворена за всички, освен за Apple и Samsung. Или с други думи представането на нов модел ще е предизвикателство за Microsoft, допълва той.

Всъщност гигантът няма големи успехи на пазара на смартфони, дори и след като закупи звеното на Nokia за производство на мобилни устройства на цена от 5,44 млрд. евро през миналата година. Операционната система, разработена от Microsoft за мобилни устройства, държи дял от едва 3% на световния пазар.

Повечето наблюдатели са категорични, че успехът на компанията в сферата на мобилните устройва сега ще зависи основно от представянето на новата операционна програма Windows 10. Това ще е и първото голямо представяне на нов продукт след сделката с Nokia.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:29 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още