IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

HTC не се интересува от сливане с Asustek

Компанията обяви, че не обмисля сделка с конкурента си

11:05 | 15.06.15 г.
HTC не се интересува от сливане с Asustek

Тайванската компания HTC Corp няма да разглежда възможността за сливане с конкурента си Asustek Computer Inc, обявиха от HTC в отговор на коментарите, направени от ръководителя на Asustek, предава Ройтерс.

“HTC не е осъществявала никакъв контакт с Asus по този въпрос и няма да обмисля сливане с Asus”, посочват от компанията на уебсайта си.

Председателят на Asus Джони Ших миналата седмица заяви, че компанията му не изключва възможността за придобиването на производителя на смартфони. Главният финансов директор по-късно коментира пред Ройтерс, че Ших е „говорил по темата вътре в самата компания“.

След това Asus поясни, че няма текущи инвестиционни планове за HTC.

От своя страна HTC претърпя рязък спад в цената на акциите, след като понижи прогнозата за печалбата си за текущото тримесечие. Благодарение на спекулациите за сделката акциите поскъпнаха с 10 на сто в понеделник.

Компанията, която някога продаваше един на всеки десет смартфона по света, сега се бори с намаляването на пазарния си дял заради силната конкуренция от страна на Apple и Samsung Electronics.

Asus пък е по-добре позната като марка за лаптопи. Според скорошен доклад на HSBC Asus се радва на 89% ръст на продажбите на смартфони през 2015 г. - най-големият растеж сред основните играчи на пазара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:29 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още