IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple ще плаща на музикалните изпълнители колкото конкурентите си

Компанията обяви, че носителите на авторски права за музика ще получават около 71,5% от приходите от стрийминг услугата ѝ

10:01 | 16.06.15 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Apple е известна с големите и тежки сделки, които сключва, но по отношение на предстоящата си музикална услуга компанията не търси по-голям дял от приходите в сравнение със своите конкуренти, пише Wall Street Journal.

Apple обяви, че ще плаща на носителите на авторски права за музика около 71,5% от приходите си от услугата в САЩ и около 73% средно за песни, слушани в чужбина. Това до голяма степен съвпада с плащанията на другите музикални стрийминг услуги.

Условията на Apple Music бяха потвърдени от говорителя на компанията, който опроверга слуховете, че Apple ще плаща само 58% от приходите си на носителите на авторски права за музика.

Миналата седмица технологичният гигант обяви, че планира да пусне нова услуга за музикален стрийминг. Абонаментът за нея ще струва 9,99 долара на месец за индивидуалните потребители, а за семейства ще се предлага за 14,99 долара на месец. Apple предлага тримесечен безплатен пробен период, който стартира на 30-и юни. По време на този период Apple няма да плаща на носителите на права нищо за песните, които се стриймват.

Абонаментната услуга, която много прилича на модела на Spotify, е част от пакета с музикални предложения на Apple, който включва и 24-часова радиостанция, наречена Beats 1.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:57 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още