IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

PayPal придобива компанията за онлайн плащания Xoom за 890 млн. долара

Целта е подсилване на позициите на пазара на международни преводи и разширяване на дейността преди отделянето от eBay

09:11 | 02.07.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p style="text-align: justify;">
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

PayPal Inc. придобива услугата за трансфер на дигитални пари Xoom Corp. за 890 млн. долара, за да подсили своите позиции на растящия пазар на международни преводи и в желанието си да разшири дейността си в Мексико, Индия и Китай в навечерието на отделянето от eBay Inc., предава Ройтерс.

Офертната цена от 25 долара за една акция, платими в брой, представлява премия от 21% спрямо цената на затваряне на акциите на Xoom в сряда от 20,70 долара. Книжата на компанията за онлайн плащания поскъпнаха рязко веднага след съобщението, за да достигнат офертната цена в часовете за търговия след края на официалната сесия.

„Целта ни е да слеем компаниите, за да ги превърнем в истински шампион сред потребителите на преводи“, коментира пред Ройтерс президентът на PayPal Дан Шулмън.

Xoom, която притежава 1,3 млн. потребители и оперира в 37 страни, позволява на клиентите си да прехвърлят пари чрез компютри, мобилни телефони и таблети. Придобиването ще позволи на Xoom да стъпи на нови пазари с поемането на по-малък риск за изпълнението, заявява главният изпълнителен директор на Xoom Джон Кунц.

Xoom ще оперира като отделна услуга след края на сделката с PayPal. От своя страна PayPal усеща увеличаващата се конкуренция в лицето на популярната услуга за малкия бизнес Stripe and Square и Apple Pay на Apple. Онлайн търговецът Amazon.com също започва да проучва възможностите на този пазар.

От PayPal предупреждават, че сделката, която се очаква да приключи през четвъртото тримесечие на 2015 г., ще се отрази леко на цената на една акция за 2016 г. Компанията трябва да се отдели от eBay още този месец и да се листне като самостоятелно дружество.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:54 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още