IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Оперативната печалба на SAP надмина очакванията

Компанията запазва прогнозата за годишната си оперативна печалба в размер на 5,6 - 5,9 млрд. евро

10:15 | 13.10.15 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Най-големият разработчик на софтуер в Европа - SAP, обяви във вторник 19% ръст на оперативната печалба за третото тримесечие, като се изключат някои специални елементи. Добрите резултати се дължат на растежа на компанията на нейните зрели пазари, предава Ройтерс. 

Оперативната печалба през периода, с изключение на специалните елементи, е нараснала до 1,62 млрд. евро, надвишавайки значително най-оптимистичните прогнози на анализаторите, анкетирани от Thomson Reuters. Техните индивидуални прогнози варират между 1,45 до 1,59 млрд. евро.

Компанията твърди, че запазва прогнозата си за годишна оперативна печалба между 5,6 и 5,9 млрд. евро при постоянни валути.

“Двуцифреният ръст на приходите ни от облачни услуги и софтуер се дължи главно на отличните резултати на зрелите пазари”, коментира главният финансов директор на SAP Лука Мучич, добавяйки, че се очаква в развиващите се пазари да продължи да властва нестабилността и да има икономически предизвикателства.

SAP, сред чиито клиенти се нареждат най-големите мултинационални компании в света, е специализирана в създаването на бизнес приложения в различни области - от счетоводство до мениджмънт на вериги за доставки.

Подобно на конкурентите си като Oracle, IBM и Microsoft, SAP се стреми да увеличи интернет базираните си продажби, за да се справи с бързо развиващи се по-нови конкуренти като Workday и софтуерното подразделение на Amazon.com.

SAP обяви, че приходите ѝ от абонаментите за облачните ѝ услуги и от поддръжка са се увеличили почти два пъти през третото тримесечие, достигайки 600 млн. евро.

Общите приходи на компанията за периода достигат 4,98 млрд. евро, изпреварвайки средната оценка за 4,93 млрд. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:10 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още