IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

SoftBank ще инвестира над 10 млрд. долара в Индия

Компанията вече е инвестирала в няколко технологични компании в страната

10:02 | 18.01.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Японската технологична компания SoftBank Group е на път да увеличи своята планирана инвестиция от 10 млрд. долара в Индия през следващото десетилетие, обяви главният изпълнителен директор Масайоши Сон, цитиран от Wall Street Journal.

Японската фирма вече е инвестирала 2 млрд. долара в Индия през последната година, а темпът на инвестиране може да се увеличи в бъдеще, разкри Сон по време на конференция за промотирането на стартъпи в Ню Делхи.

Сон твърди, че индийският пазар се готви за голям растеж, което го прави важна дестинация за инвеститорите.

Запитан дали притесненията за високите оценки на компаниите могат да накарат SoftBank да намали планираната инвестиция в страната, Сон заяви, че ако извършва промени, тя само увеличава, а не намалява мащабите на инвестициите си.

Японският телекомуникационен и интернет гигант направи редица инвестиции в технологични компании в Индия, включително в платформата за онлайн търговия на дребно Snapdeal и приложението за наемане на такси Ola Cabs.

През юни SoftBank Group обяви, че създава джойнт венчър с индийската Bharti Enterprises и тайванската Foxconn Technology Group, с които ще инвестира във възобновяема енергия в Индия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:43 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още