IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple Music вече има над 11 млн. абонати

От компанията разкриха детайли за част от услугите на Apple, включително за абонатите на iCloud и работата на Siri

19:58 | 15.02.16 г.
<p>
	<em>Снимка: www.pixabay.com</em></p>

Снимка: www.pixabay.com

В началото на тази година Apple Music премина границата от 10 млн. абонати според данни на Financial Times. Сега старши вицепрезидентът на Apple Еди Кю потвърди тези данни. В действителност той даде много по-точна информация, че компанията вече има над 11 млн. абонати, пише TechCrunch.

Tой разкри новината в рамките на подкаста „The Talk Show” на Джон Фрубър, където Кю и старши вицепрезидентът Крейг Федериги говориха за функциите на новата версия на операционната система на Apple и обсъдиха други теми, свързани с компанията.

Броят на абонатите на Apple Music е особено интересен, тъй като показва колко бързо се разраства услугата. Apple дебютира на пазара на стрийминг услуги миналия юни, предлагайки на потребителите три безплатни месеца, в които да тестват платформата ѝ, като първоначално това беше възможно само за ползващите iOS. През ноември приложението стана достъпно и през Android. Тези, които избраха да станат абонати на Apple Music, плащат по 9,99 долара на месец за достъп до музикалното съдържание без реклами.

Наскоро Apple спря част от функциите на безплатната си стрийминг услуга, за да насърчи абонаментите. Така например прекрати достъпа до радиостанциите на Apple Music, които сама изготвя. Вместо това направи радиото Beats 1 единствената безплатна станция за тези, които нямат абонамент. Доколко това ще помогне за растежа на потребителската база, предстои да се разбере.

По време на интервюто двамата гости разкриха, че Apple работи по нова версия на приложението Remote, която ще му позволи да прави всичко, което дистанционното на Apple TV прави в момента. Освен това ще позволява на няколко потребители да управляват Apple TV едновременно чрез Remote и чрез физическото дистанционно.

Кю и Федериги обявиха, че iCloud вече достига до 782 млн. потребители, а хората, които ползват iMessage, изпращат по 200 000 съобщения в секунда.

Apple Pay пък вече е обработила милиарди долари под формата на плащания, докато App Store и iTunes се радват на 750 млн. трансакции всяка седмица. Siri от своя страна се справя с милиарди запитвания седмично.

Сред новините се оказа и тази, че екипът на Apple Maps е коригирал 2,5 млн. проблема на базата на информация, изпратена от потребителите. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:43 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още