IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Baidu прогнозира забавяне на ръста на приходите си

Компанията отчете по-силно тримесечие от очакваното, но прогнозите ѝ се оказаха разочароващи

10:37 | 26.02.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Най-голямата търсачка в Китай Baidu отчете по-добро от очакваното четвърто тримесечие, но се бори със забавянето на растежа на приходите си - нещо ,което очаква да продължи, предава Ройтерс

Baidu заяви, че приходите ѝ от реклама са скочили с 33% до 18,70  млрд. юана (2,86 млрд. долара). Това е над прогнозата за 31,9%, очаквана от анализаторите. Като цяло това е най-слабият растеж на Baidu за тримесечие от 7 години насам.

Китайският гигант инвестира значително в развиването на нови услуги, за да се адаптира към насочването на Китай към смартфоните и технологиите за изкуствен интелект. Но компанията предупреди, че очаква ръстът на приходите да се забави през първото тримесечие до 27,8-32,5%.

Акциите на компанията спаднаха със 16% от началото ба годината, но вчерашните резултати над очакваното изпратиха книжата на компанията с 11% нагоре до 175 долара в следборсовата търговия в Ню Йорк.

Върху Baidu, която до голяма степен има близък модел до този на Google, е подложена на натиск да превърне своите нови технологични инвестиции в  печеливш бизнес. Тя инвестира в компании, занимаващи се с доставки, онлайн оферти и видео услуги, а всичко това сви оперативния й марж. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:36 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още