IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Yahoo анализира продажбата на активи за до 3 млрд. долара

Плановете включват патенти, имоти и други активи, които не са свързани с основния бизнес на компанията

22:43 | 03.03.16 г.
Yahoo анализира продажбата на активи за до 3 млрд. долара

Продажбата на патенти, имоти и други активи, които не са свързани с основната дейност обмисля Yahoo, съобщава Ройтерс. Очакваните приходи от тази мярка са в рамките на между 1 млрд. и 3 млрд. долара.

Новината съобщи финансовият директор на компанията Кен Голдман. Целта е да бъде изработен алтернатива на плана за разделяне на бизнеса, обясни той.

Всички патенти и имоти, които не са свързани с основния бизнес на компанията са на масата за потенциална продажба. Ръководството е под засилващия се натиск от страна на акционери и инвеститори да продаде по-бързо основния си бизнес, вместо да търси начин да раздели Yahoo и Alibaba.

Ройтерс посочва, че в последните седмици в различни медии вече се появиха спекулации, че компании като Time, Verizon и някои други компании могат да бъдат разглеждани като потенциални купувачи на Yahoo.

Голдман днес не потвърди тази очаквания.

Bloomberg припомня, че през 2015 година Verizon придоби AOL за сумата от 4,4 млрд. долара. Сайтът на компанията има около 170 млн. посетители. Пощата на Yahoo, както и финансовите, спортните и видео сайтовете на компанията имат над 1 млрд. посетители.

Такъв трафик би подпомогнал на Verizon да привлече и задържи новото, пристрастено към смартфона си поколение, допълва агенцията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:06 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още