IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Foxconn свива офертата си за придобиването на Sharp

Причината за това решение са неразкритите доскоро задължения на японската компания

09:36 | 21.03.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Тайванският производител на чипове Foxconn обяви, че ще намали цената, която планира да плати за борещата се с редица проблеми японска компания за електроника Sharp с около 100 млрд. йени (898 млн. долара), след като първоначалният план беше сумата да достигне 489 млрд. йени, сочи японското издание Jiji News, цитирайно от Ройтерс. 

Миналия месец Sharp обяви, че ще издаде нови акции в размер на 4,4 млрд. долара, за да може да даде дял от две трети от компанията на Foxconn, но тайванската компания за електроника реши да изчака с хода по придобиването. Причината за това беше разкриването на неразкрити по-рано задължения на компанията, които станаха ясни в последния момент преди сключването на сделката. 

Sharp е представила на Foxconn списък от около 100 позиции, представляващи условни задължения - потенциални разходи, които биха могли да се появят в зависимост от условията за бизнес или други условия, на обща стойност близо 350 млрд. йени (3 млрд. долара).  

В тази връзка Foxconn преразгледа своята оферта във връзка с опасенията за бъдещи загуби, както и за влошаването на финансовите резултати на Sharp през фискалната година, която завършва на 31 март, писа Jiji.

Foxconn, чието официално име е Hon Hai Precision Industry, ще намали офертата си за придобиването на новите акции от планираните 118 йени за акция, но все пак ще се придържа към предварителната уговорка за изкупуването на две трети от книжата на Sharp.

Японската компания ще проведе среща на Борда на директорите, за да вземе решение за новата спасителна сделка. Това ще се случи до края на месеца. Sharp не е открита за коментар по случая.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:08 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още