IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новата мобилна игра на Nintendo изстреля акциите на компанията с 10%

Pokemon GO е отговор на исканията на инвеститорите

09:20 | 08.07.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: архив, Ройтерс

Акциите на японската компания за игри Nintendo поскъпнаха с повече от 10% днес благодарение на очакванията, свързани с наскоро появилата се нейна мобилна игра Pokemon GO, предава Ройтерс.

Миналата година Nintendo заяви, че вероятно ще навлезе на пазара на мобилни игри. Компанията най-сетне се вслуша в исканията на инвеститорите на фона на промяната на потребителските навици. Така тя се насочи отвъд своя традиционен бизнес с конзоли към по-прости и безплатни за сваляне игри за мобилни устройства.

Първият ѝ мобилен продукт от този род – играта Miitomo, прилича повече на приложение за социални мрежи. Тя остави инвеститорите и феновете в очакване на игра, базирана на най-популярните франчайзи на компанията, като Super Mario Bros.

Pokemon GO беше най-продаваното безплатно приложение в iTunes на Apple в четвъртък вечерта и е инсталирана на между 50 хил. и 100 хил. устройства с Android.

Компанията обеща да пусне още четири игри за смартфони през тази фискална година. За да насърчи своя проблемен бизнес с конзоли, Nintendo планира да пусне следващото си такова устройство в целия свят през март 2017 г., разкри президентът Тацуми Кимишима през април.

Акциите на Nintendo последно се търгуваха с ръст от 9% до 16 290 йени, най-високото им ниво от повече от два месеца.

 


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:16 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още