IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Напук на забавянето на китайската икономика Alibaba расте

Компанията отчита 55% ръст на приходите за тримесечието

17:30 | 02.11.16 г. 4
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Китайският гигант в електронната търговия Alibaba Group Holding отчете приходи от продажби и печалба за тримесечието, които надминаха очакванията на анализаторите, след като ръстът на облачните ѝ услуги е насърчил електронната търговия – бизнес, който продължава да не се поддава на забавянето на китайската икономика, пише Bloomberg.

Приходите на компанията са нараснали с 55% до 34,3 млрд. юана (5,1 млрд. долара) през последното тримесечие, обяви тя. За сравнение средната прогноза на анализаторите, анкетирани от Bloomberg, беше за 33,9 млрд. юана. Коригираната печалба за акция е достигнала 5,26 юана в сравнение с очакваните 4,69 юана.

Alibaba се възползва все повече от насочването на потребителите към пазаруване през мобилни устройства, използвайки изчислителната мощ, с която разполага, и инвестирайки в центрове за данни, за да спечели клиенти за облачните си услуги.

Резултатите стават ясни една седмица преди Деня на самотните сърца в Китай – най-голямата 24-часова разпродажба в света, която се провежда веднъж годишно.

Акциите на Alibaba повишиха стойността си с повече от 3% по време на предварителната търговия. Те завършиха борсовата сесия в Ню Йорк във вторник на цена от 101,15 долара, а от началото на годината са записали ръст от 24%.

Председателят на Alibaba Group Holding Джак Ма насочва компанията и към развлекателния бизнес – тя навлезе по-дълбоко във филмовата индустрия и видео стрийминга.

Приходите от търговия са нараснали с 41% до 28,5 млрд. юана (4,21 млрд. долара), докато продажбите на новото подразделение за дигитални медии и развлечения са скочили четири пъти до 3,6 млрд. юана (533 млн. долара).

Подразделението за облачни услуги се радва на 130% ръст на приходите до 1,5 млрд. юана (222,10 млн. долара) през тримесечието, обяви компанията. Подразделението сви загубата си до 57 млн. юана, след като увеличи почти двойно клиентите си с платен абонамент до 651 хил.

"Нашите резултати отразяват нарастващата ни способност да печелим от нашите 450 млн. мобилни потребители“, коментира главният изпълнителен директор Даниел Джан. „Също така виждаме голям потенциал в нашето ново интегрирано подразделение за дигитални медии и развлечения“. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:30 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 0 rate down comment 0
Hahoto
преди 7 години
Скъпи ми Даньо, пише ти ***.За дядо *** си списувал дека бил гоеум мошеник. Па нещо съкивам иронично си поставил и дедото и мен на място.Па ази съм си *** царвул и много либя на дедо ментетата.Ти оти си умна глава си пазари от Корекома, те това си е твое право и възможност. Но туй дето го е направил дедо ***, му е напълнил джоба със семки и бонбонки и жълти стинки. Па ние с тебе, за разлика от дедо ***, си оставаме селски тарикати, оти ментално ни е предопределено. И на сите бръже им намираме колая. Само си знай, че дедо си го мести в другия крачол. Дека и у нашето кънтри да имаше неколко дедовци кат него, по арно щеше да е за всички. *** нема като дедо *** и скоро нема да има, поради ред причини най-паче прозаически!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 0 rate down comment 0
sms_bgfunds
преди 7 години
Aliexpress е топ сайтът за ментета в мрежата. Какво му е великото на този престъпник Джак ***??????Че е създал най-големия сайт за ментета и средство за нарушаване на авторските права. Ех Ганьооо ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 0
sms_bgfunds
преди 7 години
Aliexpress е топ сайтът за ментета в мрежата. Какво му е великото на този престъпник Джак ***??????Че е създал най-големия сайт за ментета и средство за нарушаване на авторските права. Ех Ганьооо ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 1
Hahoto
преди 7 години
Джак *** е един от най-успелите предприемачи в света. Неговата компания, за електронна търговия, Алибаба (Alibaba.com и Aliexpress.com) привлича 100 милиона купувачи всеки ден. Състоянието на *** е оценявано на $20 милиарда.Но преди да стане най-богатият човек в Китай, *** е преминал през доста откази.В едно скорошно интервю с Чарли Роуз, бизнесменът разкрива, че се е провалял в опитите да влезе в колеж 3 пъти.След като все пак е завършил университет, *** е кандидатствал в 30 различни фирми, от които му е било отказвано. Търсих си работа в полицията; казаха ми: не ставаш. Разказва ***. Дори отидох в KFC , когато откриха ресторант в моя град. 24 човека кандидатстваха за тази работа. 23-*** бяха назначени. Само аз НЕ Когато *** основал Алибаба през 1998, той е срещнал дори още повече препятствия .Компанията не е успяла да реализира печалба през първите 3 години. Това накарало Джак да бъде по-креативен.. Едно от големите предизвикателства, за бизнеса му, била липсата на система за онлайн плащания, тъй като нито една банка не е пожелала да предложи, на компанията на ***, тази услуга.*** решил да създаде собствена платежна програма Alipay. Платформата трансферира различни плащания, в различни валути, между интернационални купувачи и продавачи.Тогава с толкова много хора говорих за Alipay, които казвахаТова е най-глупавата идея, която си имал , той казва. Не ми пукаше че е глупава, стига хората да я използват.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още