IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Alibaba разработва план за електронна търговия между Гърция и Китай

Онлайн търговецът ще предлага на клиентите си възможност да пазаруват гръцки стоки и услуги чрез неговата онлайн платформа

13:15 | 04.07.16 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив, Ройтерс

Китайският лидер в онлайн продажбите Alibaba разработва план за развитие на електронна търговия между Гърция и Китай, пише гръцкият вестник „Катимерини“.

Компанията иска да предложи на своите клиенти в Китай и на други места по света възможността да купуват гръцки стоки и услуги през платформата, обясни официален представител на китайската фирма.

Доставките от Гърция до Азия ще става през пристанище Пирея, за което през април бяха подписани документи за продажба на мажоритарния дял на китайския концерн Cosco. 

Освен в продажбите на гръцки стоки в Китай, сътрудничеството между двете страни ще се развива и в други сектори като например в туризма, след като гръцката страна стана предпочитано място за посещение от растящата китайска средна класа.

Островите Крит и Санторини са топ дестинациите за китайски туристи, а приключването на сделката с Cosco за пристанище Пирея още повече ще укрепи имиджа на Гърция в Китай.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:39 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още