IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акциите на технологичните компании в САЩ най-сетне поемат нагоре

След избора на Доналд Тръмп за президент на САЩ инвеститорите бяха притеснени за бъдещето, което очаква технологичния сектор

14:34 | 17.11.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Акциите на Apple повишиха стойността си с 2,3% в сряда. Това е най-голямото им поскъпване след изненадващата победа на Доналд Тръмп на президентските избори в САЩ преди седмица, предава Ройтерс.

Други технологични компании също се радват на ръстове, след като инвеститорите отбягваха сектора, тъй като очакваха банковия сектор и този на суровините да спечелят повече по време на управлението на Тръмп.

Секторът на информационните технологии в S&P 500 записа ръст от 0,62% вчера, отбелязвайки втори пореден ден на зелена територия. Индексът обаче все още е с 1,2% надолу след избора на новия американски държавен глава.

Вчера книжата на Alphabet записаха 0,77% ръст на стойността, намалявайки загубите след изборите до 3,8%.

Facebook продължи да е на червена територия след избора на Тръмп, като снощи завърши търговията с 5,5% надолу, а Amazon – с 5,1% спад.

Apple остава с 1,2 процентни пункта надолу след изборите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:00 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още