IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

iPhone скоро може да носи надпис "Произведено в САЩ"

Преместването на производството може да удвои цената на смартфоните

21:11 | 17.11.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: <em>архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Един от основните подизпълнители на Apple - Foxconn, обмисля възможността да премести производството на iPhone в САЩ, съобщава Nikkei.com, позовавайки се на свои източници.

Според информацията на изданието още през лятото Apple е поискала от свои подизпълнители като Foxconn и Pegatron да обмислят преместване на производството в САЩ. Foxconn се е съгласила с това искане, докато Pegatron отказва, мотивирайки се с разходите, които трябва да направи.

Годишно Foxconn произвежда около 200 млн. смартфона с марката iPhone.

От Nikkei допълват, че преместването на производството на мобилните телефони в САЩ ще удвои цената им.

Според източници на изданието преместването може да има връзка с резултатите от изборите за президент в САЩ. Опасенията са, че Доналд Тръмп може да накара гигантът от Купертино да премести голяма част от производството на iPhone на родна земя.

На този етап Apple, Foxconn и Pegatron отказват коментар на публикуваната информация.

Apple купува различни компоненти за iPhone от редица азиатски производители. Например Toshiba произвежда памет картите за устройството. Преместването на производството в САЩ няма да е лесна задача, дори и правителството да подпомогне този процес, коментира още изданието.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:28 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още