IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ocado Group запази годишната си прогноза въпреки пожара

Един от складовете на компанията във Великобритания преживя пламъците, но това ще засегне приходите на компанията

12:15 | 09.07.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Ocado Group запази годишната си прогноза, въпреки че пожар в един от британските ѝ складове през февруари сви печалбата с 15 млн. паунда (18,8 млн. долара), пише Bloomberg.

Макар че пожарът в оборудвания с роботи склад на Ocado в Андовър, Великобритания, намали приходите от продажби на дребно с 2 на сто през първата половина, компанията продължава да очаква годишен ръст от 10 до 15%.

В резултат от новините книжата на компанията повишиха стойността си с около 2,9% в Лондон.

Фирмата твърди, че е постигнала прогрес в промяната си от онлайн продажбите към платформа за роботизирани и софтуерни услуги.

Приходите от партньори от индустрията за хранителни стоки, които са купили лицензи за нейни технологии, са скочили с повече от една трета спрямо година по-рано. Ocado е сключила технологични сделки с компании като Kroger в САЩ и Casino Guchard-Perrachon във Франция.

През февруари Ocado създаде съвместно предприятие с Marks & Spencer Group, за да осъществява доставки на храни във Великобритания. Наскоро пък инвестира и в други начинания, включително автоматизирано подготвяне на ястия и вертикално земеделие.

Друг британски партньор, Wm Morrison Supermarkets, се съгласи да освободи част от складовия си капацитет, за да помогне на Ocado след пожара в Андовър. Това ще забави растежа на приходите от бизнеса ѝ с решения, като се имат предвид загубените такси и по-високите фиксирани разходи, посочва Ocado.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:19 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още