IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Технологичните гиганти и властите в САЩ започват подготовката си за изборите

Страните се срещнаха в централата на Facebook, за да потърсят възможности за сътрудничество и предотвратяване на нова намеса в изборите през 2020 г.

10:44 | 05.09.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Getty</em></p>

Снимка: Getty

Facebook, Gooogle, Twitter и Microsoft са се срещнали с представители на американското правителство в Силициевата долина, за да обсъдят и решат как най-добре да действат, за да гарантират сигурността на президентските избори в страната през 2020 г. С това се дава началото на серия усилия, които имат за цел да предотвратят всякакъв вид чуждестранна намеса, каквато имаше по време на вота през 2016 г., пише в. The New York Times.

Продължилата цял ден среща, проведена в централата на Facebook в Менло Парк, Калифорния, е включвала хора екипите по сигурността в технологичните компании, както и членове на ФБР и на Службата на директора на националното разузнаване и Министерството на вътрешната сигурност.

Целта е била да се проведат дискусии и стратегическо сътрудничество преди щатските, федералните и президентските избори през ноември 2020 г., твърди Facebook. Представителите на технологичните компании и на властите са обсъдили потенциалните заплахи, както и как по-добре да споделят информация и да засичат проблеми, обясниха още от социалната мрежа. Главните изпълнителни директори на компаниите не са присъствали, посочва източник, запознат със срещата, който е пожелал да остане анонимен.

"Подобряването на сигурността на изборите и противодействието на информационните операции са сложни предизвикателства, които никоя организация не може да реши сама“, коментира Натаниел Глейчър, ръководител на политиките по киберсигурността във Facebook. "Днешната среща потвърждава продължаващия ни ангажимент да работим с индустрията и с партньори от правителството, както и с гражданското общество и експертите по сигурността, за да разберем по-добре задаващите се заплахи и да се подготвим за бъдещите избори“, посочи той.

Срещата, която се провежда близо 14 месеца преди деня на изборите, илюстрира как технологичните компании се подготвят за вота през 2020 г., след като руски оперативни лица използваха Facebook, Twitter, YouTube и други платформи, за да разпространят дезинформация през 2016 г. От предходните избори до днес много технологични играчи станаха обект на остри критики. Някои твърдят, че могат да се справят по-добре и направиха промени на вътрешно ниво, за да намалят дезинформацията и чуждестранната намеса.

През май 2018 г. например много от същите тези технологични компании се срещнаха в централата на Facebook, за да обсъдят начините, по които могат да си сътрудничат преди междинните избори тази година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:48 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още