IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Делойт: Над 400 млн. ще са виртуалните лекарски прегледи в света през 2021 г.

Световните тенденции в областта на технологиите, медиите и телекомуникациите ще влияят на бизнеса и потребителите като реакция срещу пандемията

17:04 | 11.02.21 г.
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Gabby Jones/Bloomberg</em></p>

Снимка: Gabby Jones/Bloomberg

Жените и технологичните спортове

Докато броят на спортните събития се забави през 2020 г., то не можем да кажем същото за техния потенциал за растеж. Делойт посочва, че двете основни тенденции в спорта – увеличената монетаризация на женския спорт и използването на дигиталната среда за създаване на  спортисти, които използват персонализирани данни, съответно дигитални приложения, за да измерват постиженията си - ще продължат своята възходяща тенденция.

Спортът за жени е напът да струва повече от милиард долара през следващите години. Способността му да генерира значителна телевизионна аудитория, да предоставя стойност на спонсорите и да привлича фенове е демонстрирана многократно през последното десетилетие. Точно както COVID-19 катализира фундаменталните преоценки на много аспекти на обществото, Делойт прогнозира, че женският спорт също ще се възприема, популяризира и комерсиализира по нови начини.

Друга промяна в спорта включва използването на анализ на данни за спортисти. Тъй като те стават все по-реални, сега е възможно да се измерват индикатори както в тялото, така и извън него, създавайки стотици нови показатели, които да се използват за вземане на решения – като така създават дигиталния спортист. Според доклада на Делойт до края на годината много професионални спортни лиги ще установят нови официални правила и политика относно събирането, използването и комерсиализацията на данните за играчите.

Започва вълната на 8К

Продажбите на телевизори с 8K качество на изображението вероятно ще достигнат 5 милиарда щатски долара през тази година. Оборудването и услугите за производство на 8K съдържание генерират стотици милиони долари повече, пресмятат в Делойт. 

Митът за здравето и 5G

Загрижеността относно рисковете за здравето от 5G е безоснователна, пише в доклада. Делойт предвижда, че през тази година ще намалят страховете, че излъчването от 5G мобилни мрежи и 5G телефони влияе на здравето на хората. Но, за да бъде образованието за 5G ефективно, за ограничаване на популярните страхове, то трябва да бъде убедително, последователно и всеобхватно и трябва да започне сега.

Технологиите ще ускорят въвеждането на следващото поколение мрежи за радиодостъп. Отворените и виртуализирани мрежи за радиодостъп (RAN) предоставят на операторите на мобилни мрежи потенциал да намалят разходите и да увеличат избора на доставчик, когато приемат 5G.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:54 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още