IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Българската компания за прецизно земеделие Ondo Solutions набра 1 млн. евро

Eleven Ventures инвестира за втори път в двегодишната компания

17:52 | 08.07.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ondo Solutions</em></p>

Снимка: Ondo Solutions

Българската компания за прецизно земеделие Ondo Solutions набра 1 млн. евро, с водещ инвеститор Eleven Ventures. Фондът беше първият, който миналата година видя потенциал в продукта ONDO на двегодишната фирма и инвестира в екипа ѝ.

В този кръг са се включили и други инвеститори – Sofia Angels Ventures, BrightCap, MFG Invest, HR Capital и Георги Захариев, съобщават от компанията.

ONDO е продукт за презицно напояване, торовнасяне и климатичен контрол, който е инсталиран и работи успешно в оранжериите и земедлските площи на повече от 15 фермери у нас и в Северна Македония, въпреки предизвикателствата, които донесе коронавирусната пандемия.

В рамките на двугодишната си история Ondo Solutions е реализирала успешно пилотните си проекти, развила е своята софтуерна платформа, както и хардуер, а сега отправя поглед към ираелския пазар. Там тя ще участва в един от най-влиятелните центрове за земеделие в света – EIT Fan в Хайфа.

По думите на Иво Симов, който е партньор в Eleven Ventures, Ondo Solutions разполага с екип с дългогодишен опит, който „се вслушва в съветите ни“. Същевременно компанията има добър продукт за голям пазар в сектор, в който фондът има голям интерес – бъдещето на храната.

В рамките на този кръг на финансиране най-големият инвеститор е фондът за рисков капитал Sofia Angels Ventures, подкрепен от Европейския инвестиционен фонд, заедно с бизнес ангели, семейни офиси и други частни инвеститори и фондове. Това е първата инвестиция в България на Sofia Angels Ventures.

„Новото финансиране ще ни позволи да развием партньорската мрежа от системни интегатори и търговци, да надградим платформата, да засилим продажбите в региона и да стъпим на други международни пазари, включително да конкурираме дигиталните продукти за автоматизирано земеделие в най-развитите европейски пазари – холандския и френския“, споделя управителят на Ondo Solutions Илия Йорданов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:00 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
janis
преди 2 години
безплатно промишлено земеделско финансиранеНашата банкова институция с цел подпомагане на земеделските производители и индустриалните промоутъри предлага безплатни кредитни услуги за инвестиране в областта на селското стопанство, животновъдството и промишленото производство.Те са валидни до 1 000 000 евро с лихва 3% годишно.Свържете се с нашата агенция по имейл за повече подробности.Infos***pacific-offshorebank.com...wwww.pacific-offshorebank.com
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още