IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новите обещания на Paramount не успяха да успокоят инвеститорите

Цената на акциите на компанията се понижи с 21%

16:35 | 17.02.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Tiffany Hagler-Geard/Bloomberg</em></p>

Снимка: Tiffany Hagler-Geard/Bloomberg

Цената на акциите на ViacomCBS, която се ребрандира на Paramount Global, в сряда се понижи с 21% до най-ниското си ниво от повече от година, след като финансовите резултати на компанията не отговориха на очакванията, а решението ѝ да увеличи инвестициите си в стрийминг повдигнаха въпроси относно възможността ѝ да остане рентабилна, предава Ройтерс.

Компанията навлезе със закъснение в пренаселената индустрия за видео стрийминг, където Netflix и Disney+ вече си извоюваха големи дялове от пазара като инвестираха милиарди долари в оригинално съдържание.

Във вторник ViacomCBS обяви, че ще инвестира над 6 млрд. долара до 2024 г. в създаването на ново съдържание – с 1 млрд. долара повече от обещаното по-рано.

Огромните инвестиции, нужни за разрастване на бизнеса, включващ Paramount+, Showtime и BET+, ще „ограничи увеличаването на маржа повече от очакваното по-рано“, коментира анализаторът на Morningstar Нийл Мейкър.

Въпреки че има планирани доста филми и сериали, прогнозата на компания да надхвърли 9 млрд. долара приходи до 2024 г. в сегмента с продажби директно на потребителите изглежда не успя да впечатли инвеститорите.

Анализаторът Робърт Фишман от MoffettNathanson твърди, че загубата на Paramount ще продължава да се увеличава, като ще достигне пик през 2023 г., преди ситуацията да се подобри с увеличаването на инвестициите в съдържание, докато традиционната ѝ телевизионна мрежа ще се окаже под натиск, ограничавайки възможността за пълни инвестиции в стрийминга.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:25 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още