IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Десет причини, поради които Kindle Fire не е удачен таблет

Бързо загряване, липса на функционалности и проблеми в навигацията са сред проблемите на продукта, смятат от Business Insider

09:32 | 09.12.11 г. 3
Автор - снимка
Създател
<p>
	Изпълнителният&nbsp;директор на Amazon Джеф Безос при представянето на Kindle Fire, Снимка: Ройтерс</p>

Изпълнителният директор на Amazon Джеф Безос при представянето на Kindle Fire, Снимка: Ройтерс

6. Silk браузърът е голямо разочарование

Amazon рекламира своя нов браузър Silk, базиран на облачна система, като революционен.

Той трябваше да зарежда уеб страниците за един миг, да предвижда кой следващ линк ще искате да натиснете, да форматира страниците за по-малкия екран и да изпълнява други подобни желания.
В действителност Silk не прави нито едно от тези неща. Факт е, че не е толкова добър, колкото браузърът на всеки Honeycomb базиран Android таблет. Дори скролването и мащабирането отстъпват.

7. Kindle Fire е горещ, но съвсем не в добрия смисъл на думата

След 10-15 минути гледане на любимия филм или пък зареждане на игра, устройството загрява така, че да няма как да не забележите. Fire загрява само в единия си ъгъл, което прави горещината още по-очевидна.

8. Цялостното представяне на Kindle Fire е посредствено.

Самото ползване на Kindle Fire не винаги е лесно. Понякога докосванията по екрана не се регистрират от таблета, а друг път той замръзва за секунда.

Преминаването през страниците не е толкова бързо, колкото при Kindle с електронно мастило, а и скролването не е същото като при таблетите от висок клас.

Fire има достатъчно способен процесор и ако от Amazon бяха избрали Android за операционна система, то те щяха да свършат много по-добра работа.

9. Kindle Fire работи с амазонския Android App Store, който все още е доста малък

Стив Ковац го казва най-точно в ревюто си: "AppStore на Amazon е далеч от перфектен. Макар предлагащ безплатна програма всеки ден, на магазина липсват основните неща.

Без Facebook. Без Twitter. Без Gmail програма. Ако ги искате, ще трябва да жертвате сигурността и да инсталирате непроверен софтуер, например от GetJar.

Дори по-лошо, повечето от приложенията в магазина на Amazon са приспособени за телефони, но не и за таблети. Това означава, че получавате техни разтеглени версии, оригинално разработени за четири, а не за 7-инчов дисплеи.

10. Не може да увеличавате широкоекранни филми.

Черните ленти отгоре и отдолу на филмите правят 7-инчовия дисплей на Kindle Fire да изглежда още по-малък.
Докато всъщност зуум функцията често прави филма зърнест и неспособен за гледане, все пак е добре да я има като опция. Особено когато съотношението на размерите е такова, че мащабирането няма да развали картината чак толкова.

Превод и редакция: Тошко Иванов

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:02 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
Mupo
преди 12 години
"Има много неща, заради които да обичаме Kindle Fire - 200 доларов таблет, който ни дава невероятно много за цената си" чети внимателно!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
tannen
преди 12 години
Статията е доста пристрастна и не отчита главното предимство на таблета- цената. Разбира се тази статия обхваща единствено недостатъците, повечето от които са доста субективни, но всички те са в резултат от ниската цена на таблета,. Ето защо е неуместно да се пренебрегва като факт в статията
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още