IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тим Кук: Мисията на Apple e незабравимото преживяване от продуктите

Пазарният дял и голямата капитализация са само резултат от целта да се променя до неузнаваемост животът на хората

11:10 | 06.10.13 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p style="text-align: justify;">
	Тим Кук, главният изпълнителен директор на технологичния гигант Apple. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Тим Кук, главният изпълнителен директор на технологичния гигант Apple. Снимка: Ройтерс

Достатъчно ниска ли е цената? Първо, това е великолепен продукт, което е най-важното за Apple. Второто, зашеметяващият успех на iPhone 4. „Не продаваме iPhone 4, но продаваме iPhone 4S. В страните, където има субсидия за телефона, той е на по-достъпна цена дори от 5С. С моделите ни 4S, 5С и 5S сега имаме достъп до огромен брой хора, които могат да усетят преживяването, наречено iPhone. Гордеем се, че логото ни е на гърба на телефоните“, разказва Тим Кук.

Никога не са си поставяли за цел да продават евтин телефон. Основната цел на компанията е да продава велики телефони и да предоставя чудесно преживяване. „Просто измислихме начин да го направим за по-малко пари. Чувството да стигнеш до много хора е прекрасно!“, споделя Кук, вдъхновен от успеха.

Състоянието на пазара на мобилни телефони е нещо повече от две операционни системи, които са в момента. Може би това ще се промени, но може би не. Android е много по-фрагментирана и като резултат, когато става дума за удовлетворение на потребителя и употреба, разликата между Android и iOS е изключително огромна.

Големият брой версии на Android, проблемът с фрагментацията се разраства на функционално ниво. Хората си купуват телефон, сключват договор и е въпрос на чест да спазят условията. След като двугодишният период изтече, те може би ще сменят телефона си. Когато дойде време за това, повечето от версиите на операционната система на Android ще са остарели. През това време излизат нови, но хората вече оперират със система на 3-4 години. Не можем да си представим, че това е възможно.

Причината е, че светът се променя. Проблемът ще се разраства и ще се отрази на разработчиците, на хората, които вече няма да имат достъп до определени приложения, на сигурността. Хората са по-недоверчиви, когато съществуват проблеми.

Има огромна разлика между пазарния дял на апаратите и делът на употребата. Това не трябва да изненадва никого. Това е важно за Apple, защото целта им не е да продават най-много, а да продават най-доброто. Много хора са притеснени, че пазарът е толкова голям, че няма накъде повече да се разширява. Но той ще става все по-голям.

Пазарът на таблети до някаква степен е пазарът на смартфони, но с много повече конкуренти. Всеки, който произвежда персонални компютри, на всяка цена трябва да произвежда и таблети, защото по този начин ще иска да се предпази. Според Кук пазарът на таблети ще надмине този на компютрите. Той смята, че само 24 месеца ни делят от това.

Истината е, че повече хора използват iOS6 от която и да е версия нa Android. Ето защо iOS7 ще бъде най-голямата операционна система за мобилни телефони. Ръстът на пазарния дял на Android не изненадва Кук, защото потребителите гледат на тази операционна система по различен начин. Но ситуацията е различна от тази, в която Microsoft и Windows бяха.

При Microsoft нещата са същите, нивото на фрагментация не е голямо. Те имаха проблеми с подобренията. OS X ги победи що се отнася до подобренията.

„Не искаме да оставяме впечатление у вас, че не ни пука за пазарния дял. Не е толкова лесно. Това е посланието ми”, казва Кук.

Последна актуализация: 01:39 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 5
georgi.benevolenet
преди 10 години
имплантите са свърани с нервите на човека и по този начин мозъкът се научава да интерпретира сигнал, които в БГ се предава по мрежата на Телеком Австрия. Целта е да се контролира политиката и финансовата ситема, банките. Зад всичко стои ЕК и ЕЦБ където повечето са с импланти. Наричат го подобряване на човешките възможности. Ето доклад на ЕП *link* в който се казва, че ще изнудват политици. Прикриват се зад Сорос, който ги учи в ЦЕУ на картели, кризи и манипулации и праща в БНБ, ЕК, ЕБВР, ЕЦБ и аз учих с тях там и бях в БНБ като направиха умишлено кризата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още