IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как Amazon превзема бизнеса на IT индустрията в света?

Компанията предлага облачни услуги, които карат голяма част от големите играчи в сектора да се задъхват

14:50 | 14.01.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Amazon Facebook page</em></p>

Снимка: Amazon Facebook page

Juniper: Спестяването на средства е нещо странично

Никоя от тези три компании не мести операциите си в Amazon, само за да спести пари.

Вицепрезидентът на Juniper по IT въпросите Гари Кларк взема решението да се премине напълно на AWS преди четири години, а преди три избира Amazon за място, в което да бъдат прехвърлени всички създадени от Juniper приложения.

Само преди няколко дни компанията затвори своя 17-и център за данни. Остава само един, посочва Кларк.
"Движим се много по-бързо от другите. Имаше някои препятствия със сигурност. Но се насочваме към една по-добра позиция от тази, на която се намирахме преди три години“, коментира още той.

Juniper, компания, която произвежда оборудване за компютърни мрежи, има едно голямо техническо предимство. Тя е създала една изцяло нова мрежа, която позволява бърз достъп до всичките ѝ приложение – толкова бърз, колкото, ако те се намираха в нейните собствени частни центрове за данни. Това е една от причините за бързото ѝ развитие.
Така за три години Juniper премества 85% от IT операциите си в облака, от 18 центъра за данни в един.

Въпреки че фирмата не е „спестила пари“, Кларк твърди, че бизнесът ѝ се е разраснал, а бюджетът ѝ за информационни технологии е останал същият. На фона на всичко това услугите са се подобрили значително. 

Конкуренцията в лицето на Google и Microsoft

Въпреки че Amazon води революцията в тази посока, всички наблюдават внимателно нейните потенциални конкуренти – Microsoft и Google.

“Microsoft има една добре завършена облачна платформа, която е по-лесна за употреба от AWS, и има повече локации по света“, посочва Кокрофт. Физическите локации на играчите в облачната индустрия стават все по-важни за международните компании, тъй като все повече страни имат закони, които забраняват данните на гражданите им да бъдат съхранявани в други държави.

Същевременно Кокрофт оприличават Google на Amazon, но преди пет години.

"Google е интересна“, посочва той, допълвайки, че тя знае как да се разраства. Но нейният облак е малък и няма същата сила. Според него ето защо компанията е наела Даян Грийн да управлява облачното подразделение. 

Последна актуализация: 09:04 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още