IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как Amazon превзема бизнеса на IT индустрията в света?

Компанията предлага облачни услуги, които карат голяма част от големите играчи в сектора да се задъхват

14:50 | 14.01.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Amazon Facebook page</em></p>

Снимка: Amazon Facebook page

Силата на Amazon

Същевременно нарастващият списък, които „залагат всичко“ на Amazon, трябва наистина да притеснява големите хардуерни гиганти като Hewlett Packard Enterprise, Intel, Dell, Cisco и дори Oracle.

Това е началото на нещо, което може да се превърне в една унищожителна тенденция за тях, посочва Кокрофт, който смята въпросните компании за „потъващи кораби“.

Междувременно Amazon не купува сървъри и оборудване от тях. Тя изгражда по-голямата част сама.

Същото е и с Microsoft и Google.

Въпреки че продажбите на сървъри и оборудване за центрове на данни за компаниите никога няма да свършат, Кокрофт вярва, че доставчиците на облачни услуги, и най-вече Amazon, ще вземат по-голямо парче от пая и то по-бързо от това, което очакват анализаторите.

"Amazon притежава само няколко процента от разходите, харчени от компаниите за центрове за данни. Така че тя няма голям пазарен дял все още. Но до 2018 г. ще има голям“, посочва още експертът. Според него AWS увеличава приходите си от компаниите изключително бързо.

Основната причина за това е, че фирмите не могат да си позволят да изградят сами подобни центрове за данни, които да отговарят на това, което е изградено в AWS. Същевременно, благодарение на престрашилите се рано да ползват тези услуги – Intuit, Juniper и Netflix, Amazon вече не е никак начинаеща в бранша.

Тя разполага с изобилие от функции за компаниите, подходящи договори, продажби и поддръжка. Освен това включва нови и нови услуги, които фирмите могат да ползват, като това се случва с изключително добро темпо. Същевременно непрекъснато намалява цените. По-рано този месец тя обяви своето 51-во намаление, откакто AWS започна работа.

Всичко това кара компаниите, които са заложили всичко на нея, да се чувстват доволни от избора си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:04 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още