IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как Samsung реагира на кризата с Galaxy Note 7?

Действията на компанията смутиха клиентите и показаха, че тя не успява да овладее ситуацията достатъчно бързо

19:53 | 15.09.16 г. 7
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

„Работим възможно най-усилено и бързо за обявяването на официалното изтегляне, свързано със Samsung”, коментира представител на CPSC през тази седмица.

В отговор на критиките Samsung заяви, че работи с партньори и оператори на всеки пазар, за осъществи програмата по замяна възможно най-бързо.

Дори и така посланието на Samsung към потребителите остана неясно по други начини, особено в САЩ, където тя се опитва да разшири бизнеса си. Samsung е най-големият производител на смартфони по продажби, но в САЩ все още е втора след Apple.

Първоначалното ѝ изявление на американския ѝ уебсайт на 2 септември гласи, че има проблеми с батерията на телефона, но не разкрива какви точно са те, нито съветва потребители да изключат телефоните си. Освен това казва, че собствениците на проблемните устройства могат да ги заменят най-рано същата седмица.

Седмица по-късно Samsung отмени пускането на устройството, предупреди хората да го изключат и обяви, че замените ще се случат „след одобрение на CPSC”.

Още по-объркващото е, че част от потребителите твърдят, че са получили противоречива информация, когато са се опитали да заменят телефоните си.

Мани Мендез, консултант информационни технологии в Маями твърди, че представител на Samsung му е казал по телефона, че може да получи временен телефон от своя мобилен оператор. Той посочва, че е посетил магазин на T-Mobile, но не е успял да вземе устройство.

„Обичам моя Note 7, но това е побъркващо“, коментира Мендез.

Samsung е изпратила телефони за замяна на Galaxy Note 7 до операторите, но последните нямат право да започнат да ги раздават на потребителите, докато CPSC не ги одобри, твърди източник, който работи в голям американски мобилен оператор.

Samsung твърди, че работи възможно най-бързо с CPSC и със своите партньори оператори за решаването на проблема.

В Южна Корея Samsung пусна ъпдейт на софтуера, който ограничава каква част от батерията на Galaxy Note 7 може да се зарежда – опит за намаляване на риска от запалване на телефоните, като ограничава зареждането до максимум 60%.

Но този ъпдейт няма да бъде достъпен в САЩ, на фона на продължаващите преговори на компанията с властите по намирането на решение. Това оставя потребителите да се чуят дали Samsung е взела нещата в своите ръце.

Тъй като смартфоните са толкова важна част от ежедневието на потребителите, някои анализатори смятат, че изтеглянето на продукта може да нанесе удар върху доверието към Samsung за следващите години.

Oще по темата вижте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:19 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

7
rate up comment 4 rate down comment 1
Ivel
преди 7 години
То веднъж ще се случи, като ти ресне в джоба и ти размаже яйцата, ще има манипулации ама едни други. Махай тия убити Самсунги, от мен ти съвет, нищо че вече си семеен и имаш деца.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 7 rate down comment 1
watergateory
преди 7 години
Не се хабете - просто манипулации. Имаме в семейството от 3 години 4 самсунга - няма грижи. Просто лайнометската стратегия на конкуренцията е брутална. А американците са лидери в осирането на конкурентите - то не беше Тойота не беше Самсунг....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 3 rate down comment 0
deant
преди 7 години
предполагм защото са вградени и не знам дали са възможни за подмяна.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 1
Сараф
преди 7 години
Добре, ако телефона ми се запали си има гаранция и мен не ми пука за CPSC или някой друг.Това си е проблем на Самсунг които ще загубят телефон вместо да му подменят батерията.И защо не подменят батериите като в тях е проблема?Има нещо гнило в тая работа.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 0
hemilio
преди 7 години
https://youtu.be/6Afpey7Eldo
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 19
Ivel
преди 7 години
Никога не бих си купил нищо с марката Самсунг, мнението ми е базирано на лоша статистика с продуктите на този бренд. Каквото съм си купил от Самсунг до сега, винаги ми е създало някъкъв проблем. Ако ще е кореец, то тогава LG.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 4
Boyan Asenov
преди 7 години
Too bad, too bad, my Samsung...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още