IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Airbnb беше семейство, докато не започнаха съкращенията

Компанията стана известна с културата си на принадлежност, която кризата разби на пух и прах

20:40 | 21.07.20 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Akos Stiller/Bloomberg</em></p>

Снимка: Akos Stiller/Bloomberg

Един от засегнатите е екипът по сигурността на Airbnb, който отговаря за справянето със ситуации като стрелба и насилие в отдадените през платформата имоти. Когато смъртоносна стрелба се случи в Калифорния миналата есен, компанията забрани неодобрените партита в имотите и обяви план за потвърждение, че всички обяви са такива, каквито се рекламират.

Говорител на Airbnb твърди, че групите, фокусирани върху сигурността на потребителите са в същия размер, както преди съкращенията, а компанията оценява ежедневно нивата на сигурност. „Браян винаги ясно е заявявал, че сигурността е наш приоритет“, коментира още той.

Същевременно изплуват още проблеми. В чат стая на дамите служители на Airbnb, след съкращенията една от пострадалите от мярката описва три случая на сексуален тормоз, докато е била част от Airbnb. Тя твърди, че екипът по човешките ресурси не е бил особено полезен в случая, а колегите са подминали случая. Компанията твърди, че не толерира тормоз и дискриминация и разследва подобни казуси.

Миналия месец служители на китайското звено на Airbnb изпратиха писмо до мениджмънта, в което описват проблемното поведение на инженерния директор на бизнеса в страната, твърди един от служителите, който е участвал в процеса. Обвиненията срещу Йенсин Шъ са, че е класирал жените в компанията по привлекателност и не е вярвал в „основните ценности“ на компанията, но е покривал достатъчно добре изискванията, че да премине интервюто за работа и да научи други да направят същото.

Airbnb посочва, че за „най-сериозните обвинения“ не са открити доказателства и тя е предприела „необходимите действия“, но не разкрива какви са те точно. Шъ не е отговорил на запитването за коментар.

Чески твърди, че остава отпимист. Компанията говори за сигнали за възстановяване, като нарастващия брой резервации и насочване към „виртуалните ѝ преживявания“. По време на виртуална среща, проведена миналата сряда, Чески е казал на служителите си, че компанията ще се върне към плана да се листне на борсата.

Той посочва, че последните четири месеца са били „по някакъв начин травмиращи“. Кризата му е показала, че Airbnb се е отклонила от основите си да бъде място, което да свързва хората, и той планира да поправи това. 

„Нещо, което никога не можем да загубим, е да сме верни на себе си, да сме различни, да сме специални“, обобщава още Чески.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:29 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 6 rate down comment 0
SSS55
преди 3 години
Ситуацията на Безос през 2001г. Акциите се сриват до около 12щд. Той казва " съсредоточете се върху клиентите!!!". Сега акциите достигнаха 3800 щд. Уважавам решението на Airbnb да връща парите на туристите!!! Не ми е лесно!!! Върнаха 44% от приходите ни за 2020г. Платени нощувки! Но ми е страшно неприятно , когато познати ми се оплакват, че на нито един не са върнати парите за почивки в Гърция и Турция!!! Вярвам, че хората ще го оценят в бъдеще!!!! Не ми е лесно, но ще оживея!!! Вярвам в успеха и бъдещето на тази компания!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 2
Petar2015
преди 3 години
Ако и другите мениджъри се отнасяха със служителите като към семейство, светът наистина щеше да е по-добро място.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още