IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

М. Найденов: 20 хиляди земеделци са длъжници на НАП

Застрашени са да не получат национални доплащания

10:43 | 19.03.11 г. 2
М. Найденов: 20 хиляди земеделци са длъжници на НАП

Около 20 хиляди земеделски производители са длъжници на Националната агенция по приходите (НАП) и могат да останат без национални доплащания, ако не се издължат на данъчните.

Това каза в кулоарите на парламента министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов. От тази година едно от основните условия бенефициентите да си получат парите е да бъдат изрядни данъкоплатци, поясни той. Редно е, когато получаваш някакви субсидии, да плащаш данъци, коментира министърът.

Според цитирана от Найденов справка общо 69 хиляди са бенефициентите, които биха могли да бъдат подпомагани с национални доплащания. От тях задължения нямат 49 хиляди. Мирослав Найденов обясни, че средствата, които се получават на единица площ, и националните доплащания към тях, влизат в прихода на съответната фирма, а накрая печалбата се облага с данък. Някои земеделски производители настояват да бъдат освободени от налога, но такова изключение няма в Европейския съюз и затова не може да се въведе в България, категоричен е министърът.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:48 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 1
Спящият бик
преди 13 години
Уважаеми Бай Иване,Аз не съм министърът, но мога да ти отговоря. Не трябва, но ще се наложи да представят такива удостоверения, защото според нашата НАП данъкоплатците са виновни до доказване на противното, а не обратното. Защото ако беше обратното, на чиновниците щеше да им се наложи да работят повече, а те адски мразят това. По същата абсурда причина целият бизнес в България ежемесечно хем плаща данъци и осигуровки, хем подава декларации, че е платил?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 1
Бай Иван
преди 13 години
Уважаеми Господин Министър, моля в качеството си на Председател на УС на ДФ Земеделие да дадете публичен отговор: Следва ли 49 хил.земеделски производители без задължения към НАП да представят удостоверения, че нямат такива за да си получат националните доплащания и ЗАЩО. С Уважение Бай Иван
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още