IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

М. Найденов обеща изплащане на субсидиите за агроекология до края на април

От юли 2011 г. може да се кандидатства отново за създаване на стопанства за млади фермери, бюджетът е 40 млн. лв.

16:20 | 24.03.11 г.
Автор - снимка
Създател
М. Найденов обеща изплащане на субсидиите за агроекология до края на април

До края на април ще бъдат изплатени субсидиите от 2009 г. на бенефициентите с одобрени проекти по мярката за агроекологични плащания от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР). Проектите ще бъдат разгледани до края на март. Това каза министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов.

Междувременно напрежението сред земеделските производители, които произвеждат биопродукти, ескалира. Преди два дни Българската асоциация Биопродукти разпространи гневно писмо, в което заяви, че в министерството и в Държавен фонд "Земеделие" цари хаос и нежелание европейските средства да достигнат до българските земеделци. 

От бранша сигнализираха, че има нерешени проблемни казуси на множество бенефициенти още от 2008 и 2009 г. Направилите разходи биопроизводители – растениевъди, пчелари и животновъди, са изправени пред фалит, твърди асоциацията.

Земеделският министър съобщи още, че от юли 2011 г. може да се кандидатства отново по мярката за създаване на стопанства за млади фермери, като за целта е предвиден бюджет от 40 млн. лв. Найденов предупреди земеделските производители да не очертават селските пътища като площи за субсидиране, защото ще им се налагат санкции.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:45 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още