IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

София търси европейско финансиране за ВиК проекти в "Овча купел" и "Нови Искър"

Общината обединява в агломерации няколко села, за да се получи финансиране по Оперативна програма "Околна среда"

16:08 | 20.06.11 г.
Автор - снимка
Създател
София търси европейско финансиране за ВиК проекти в "Овча купел" и "Нови Искър"

Столичната община ще кандидатства за европейско финансиране при изграждането на канализацията в районите "Овча купел" и "Нови Искър". Искането за европейско финансиране е по оперативна програма "Околна среда", в направлението за водна инфраструктура в агломерации с над 10 хиляди жители.

Комисията по инженерна инфраструктура на Столичния общински съвет одобри предложението за кандидатстване, предстои то да бъде утвърдено от общинските съветници на сесията в четвъртък.

За да покрият евроизискванията за брой жители в дадено населено място, общинарите са предложили три села от район "Нови Искър" да бъдат обособени в една агломерация. Това са Световрачене, Негован и Чепинци, за които ще бъде изработен общ проект. Освен изграждане на канализацията в тези села, се включват още строеж на три помпени станции с довеждащите колектори до тях, тласкатели и събирателен тласкател до пречиствателна станция "Кубратово".

Софийското село Кубратово засега няма да се включи към проекта поради отстояниоето му от останалите села.

Общината ще кандидатства за финансиране и на проекти за канализацията и подмяната на водопроводите в старата част на "Овча купел" и в кв. "Горна баня".

(БТА)

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:10 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още