IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шест големи общини са готови с проектите си за сметища

Финансирането е за близо 200 млн. лв. и ще се осигури по оперативна програма „Околна среда“

11:35 | 04.10.11 г.
Шест големи общини са готови с проектите си за сметища

Общините във Велико Търново, Добрич, Разлог, Стара Загора и Бяла (Русенско) са подали за оценка в министерството на околната среда и водите проектите си за изграждане на регионални системи за управление на отпадъците, съобщиха от пресцентъра на ековедомството.

Общата стойност на проектите е за близо 200 млн. лв., които се очаква да бъдат осигурени по оперативната програма „Околна среда”.

Предвижда се до края на 2014 г. да се изградят и оборудват първите клетки от депата за неопасни отпадъци, инсталациите за компостиране на биоразградими ( т.нар. „зелени“) отпадъци, инсталациите за сепариране и центровете за рециклиране.

С изпълнението на проектите ще бъдат обхванати над милион и 200 хиляди жители от шестте региона.

С новите предложения регионалните системи, които очакват финансиране по програма „Околна среда”, стават 19.

В сектор „Отпадъци” на оперативната програма досега има сключени четири договора с Ботевград, Видин, София и Бургас, а с община Перник предстои подписването на договора.

Освен новопостъпилите шест проектни предложения в процес на предварителна оценка са проектите на Малко Търново, Габрово, Левски, Луковит, Панагюрище, Плевен, Самоков и Ямбол, припомнят от екоминистерството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:15 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още