IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стартира схема „Безопасен труд” на стойност 70 млн. лв.

Очаква се с 25% да намалеят трудовите злополуки в 350 предприятия, които ще бъдат подпомогнати

10:08 | 18.10.11 г.
Стартира схема „Безопасен труд” на стойност 70 млн. лв.

Агенцията по заетостта стартира информационна кампания за разясняване на възможностите и начина на кандидатстване по схема „Безопасен труд” за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съобщиха от агенцията.

Тя е на стойност 70 млн. лв. и е насочена към малки, средни и големи предприятия в качеството им на работодатели, които имат възможност да подават проектни предложения. Основната цел на схемата е подобряване на условията на труд в предприятията при спазване на нормите и изискванията на законодателството по безопасност и здраве при работа.

Очаква се най-малко 350 предприятия да бъдат подпомогнати и с 25% да намалеят трудовите злополуки и професионални заболявания при подкрепените работодатели. Минималният размер на един проект е 50 000 лв., а максималната стойност не трябва да надвишава 200 000 лв. За малки и средни предприятия не се изисква съфинансиране от страна на кандидата. За големи предприятия съфинансирането е в размер на 20% от стойността на договора.

Предвидените дейности в схема „Безопасен труд” ще допринесат за повишаване на производителността на заетите, за адаптиране на управленските процеси в предприятията, за регламентирането и нормирането на труда и изграждането на съвременна система от трудови стандарти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:30 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още