IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Над 3,7 млн. лв. се отпускат по схемата „Училищен плод“ от есента

Кандидатите за зареждане на училищата с пресни продукти ще подават документи от 15 август

16:22 | 14.08.12 г.
<p>
	<em>Земеделски производители се насърчават да предлагат плодове по тази схема</em> &nbsp; &nbsp;Снимка: БТА</p>

Земеделски производители се насърчават да предлагат плодове по тази схема    Снимка: БТА

От 15 август до 20 септември областните дирекции на фонд „Земеделие” ще приемат заявления за финансиране по схемата „Училищен плод“, благодарение на която вече трета година училища и детски градини в страната получават финансиране за включване на пресни плодове и зеленчуци в дневните менюта на децата.

Средствата се отпускат по европейската схема „Училищен плод”, като за тази година общият бюджет по тази схема надхъврля 3,7 млн. лв., съобщиха от фонд „Земеделие“.

Очаква се от тази субсидия през новата учебна година да се възползват около 140 хиляди деца и ученици, като помощта за едно дете се изчислява на 27,29 лева.

Кандидатите за участие в схема „Училищен плод” са обособени в три групи, включващи учебните заведения, търговците или организациите на земеделските производители, които са поели задължение да снабдяват повече от едно учебно заведение, както и общините заедно с учебните заведения, които се намират на тяхната територия.

Самите доставки се изършват в периода от 1 ноември до 31 май. Допустимите продукти са ябълки, круши, праскови, сливи, череши, грозде, банани, мандарини, портокали, грейпфрути и киви от плодовете плюс домати, краставици и моркови от зеленчуците.

Специално за кандидатите по тази схема фондът е разработил нова електронна страница с адрес http://schoolfruit.dfz.bg/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:56 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още