IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Социалната сфера ще разчита на ново европейско финансиране за 126,6 млн. евро

В ход са първите проекти, финансирани по механизмите на Европейското икономическо пространство и норвежкото правителство

17:26 | 12.09.12 г.
Социалната сфера ще разчита на ново европейско финансиране за 126,6 млн. евро

През втория програмен период от 2007 до 2014 г. България ще разчита на 126,6 млн. евро, които се отпускат по двата финансови механизма на Европейското икономическо пространство и на норвежкото правителство.

Това обяви министърът по управление на европейските фондове Томислав Дончев по време на официалната церемония в Министерския съвет, на която беше даден официалният старт на втория период от действието на двата финансови механизма.

При първия период финансирането за България е било в размер на 42 млн. евро.

За последната година и половина българската администрация е подготвила пакект от проекти за 30 млн. евро, които ще бъдат насочени в областта на правосъдието, интеграцията на децата в неравностойно положение и за обучение на администрацията.

Проектът в областта на правосъдието е за 10 млн. евро, от които над 7 млн. евро ще се използват за модернизация на общежития за затворници, които ще бъдат изградени в близост до Бургас и Варна, съобщи правосъдният министър Диана Ковачева.

Допълнително ще бъде изградена и система за електронно призоваване, както и електронен мониторинг на лицата в пробация. Значителни средства са предвидени и за обучение на юристите.

Над 7,8 млн. евро ще бъдат използвани по проект на образователното министерство, което е подготвило програма за социално приобщаване на децата в неравностойно положение.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:57 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още