IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изпълнението на ОП "Транспорт" е под 40%

Над 1,5 млрд. лв. са разплатените средства по програмата досега, съобщи министърът на транспорта Ивайло Московски

17:14 | 16.11.12 г.
Изпълнението на ОП "Транспорт" е под 40%

Над 1,5 млрд. лв. са разплатените средства по оперативна програма „Транспорт” досега, което съставлява около 37% от бюджета на програмата.

Това заяви днес министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски по време на брифинг, на който бе коментирана реализацията на ОП “Транспорт” у нас.

Московски увери, че към момента няма опасност страната ни да изгуби средства по програмата. В тази връзка той подчерта, че проектите, по които се работи за усвояването на средства, надхвърлят финансовия ресурс на програмата.

По думите на ресорния министър Европейската комисия (ЕК) дори е дала наставление да бъдат стартирани колкото е възможно повече проекти по оперативната програма, за да се навакса огромното закъснение, което е било допуснато преди 2009 г. 

Московски заяви, че ведомството до този момент е договорило над 96% от бюджета на програмата, а одобрените средства от ЕК са над 1,2 млрд. лв.

“Тези пари реално са влезли в икономиката и са една от основните причини да се генерира растеж на брутния вътрешен продукт”, отбеляза Московски.

„Програмата успя за 3 години да набере скорост и да започне изпълнението на проектите. Подготовката за следващия програмен период върви в определените срокове. Надявам се в края на периода да се похвалим с много добри резултати”, отбеляза Московски.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:44 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още