IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Столична фирма получава 30 хил. лв. за подобряване на енергийната си ефективност

Това е първото проектно предложение, одобрено по схемата "Енергийна ефективност и зелена икономика"

11:11 | 14.12.12 г.
Столична фирма получава 30 хил. лв. за подобряване на енергийната си ефективност

Столична фирма е одобрена за финансиране по оперативна програма "Конкурентосподобност" по процедурата "Енергийна ефективност и зелена икономика", съобщи Агенция "Фокус". Това е първото проектно предложение, което до този момент е одобрено за безвъзмездно финансиране по тази схема.

Стойността на проекта е близо 30 хил. лв.

Фирмата, чието седалище е в София, развива дейност в сектор „Професионални дейности и научни изследвания“.

Програма „Енергийна ефективност и зелена икономика” беше обявена на 28 юни 2012 г. Тя е съвместна инициатива на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ) и Европейската банка за възстановяване и развитие.

Схемата насърчава устойчиви енергийни решения за малките и средните предприятия. Тя дава възможност за реализиране на инвестиции в енергоспестяващи технологии и технологии за използване на възобновяеми енергийни източници (ВЕИ), технологии за намаляване на енергоемкостта на производството и неблагоприятното екологично въздействие, както и въвеждане на мерки за усъвършенстване на процесите в предприятията, свързани с енергийния мениджмънт.

Максималната безвъзмездна помощ, която може да бъде получена от бенефициент по програмата, е 2 млн. лева. Помощта може да представлява до 50% от стойността на проекта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:36 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още