IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отпускат 195 млн. лева за мерки за борба с пожарите и наводненията

Ще бъде закупен хеликоптер, специализиран в гасене на пожари. Цената му е 20 млн. евро, изчисли директорът на "Пожарна безопасност"

11:20 | 08.03.13 г.
Отпускат 195 млн. лева за мерки за борба с пожарите и наводненията

134 високопроходими пожарни автомобила и хеликоптер за гасене на пожари ще бъдат закупени по договор за подобряване на мерките за борба с горските пожари. Това стана ясно след подписването на два договора за техническото обезпечаване на действията за борба с пожарите и срещу наводненията.

Подписи под документите поставиха министърът на околната среда и водите в оставка Нона Караджова и директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” към МВР главен комисар Николай Николов, съобщи агенция „Фокус“. Двата проекта са на обща стойност 195 млн. лева и се финансират по ОП „Околна среда“. 

Закупуването на специализирания хеликоптер ще коства около 20 млн. евро, изчисли Николов. 

"За първи път имаме законодателство за предотвратяване на наводненията", заяви от своя страна Нона Караджова.

Тя посочи, че една от мерките е изграждане на национален диспечерски пункт за ранно предупреждение. Сред останалите цели на проекта са да бъде  закупена техника и оборудване за изпомпване с голям капацитет, за издирване и спасяване по вода, за пречистване на вода, предотвратяване на наводнения и временно настаняване при наводнения.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:11 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още