IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Купуваме пожарни за 13,6 млн. лв. с пари от еврофондовете

Схемата за безвъзмездна финансова помощ се осъществява с финансовата подкрепа на Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие

17:09 | 22.08.08 г.
Автор - снимка
Създател
Купуваме пожарни за 13,6 млн. лв. с пари от еврофондовете

Рамково споразумение за 13,6 млн. лв. по оперативната програма „Регионално развитие“ 2007-2013 г. между Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) и МВР ще бъде подписано в МРРБ на 26 август, съобщиха от министерството.

С подписване на документа МВР ще получи финансов ресурс за покупка на 42 пожарни автомобила със съответното оборудване, отговарящи на европейските стандарти, предназначени за столичната, областните и районните служби на Главна дирекция „Пожарна безопасност и спасяване“.

Споразумението е резултат от схемата „Подкрепа за ограничаване и предотвратяване на рисковете и щетите при пожари в градските агломерационни ареали“ по оперативната програма. Схемата започна на 15 декември 2007 г. и нейната цел е ограничаване разрастването на пожари и предотвратяване на рискове и щети за живота и имуществото на хората при пожар в градските райони чрез осигуряване на съвременна пожарна техника.

Схемата за безвъзмездна финансова помощ се осъществява с финансовата подкрепа на Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Рамковото споразумение ще бъде подписано от зам.-министрите на регионалното развитие и благоустройството Искра Михайлова и на вътрешните работи Раиф Мустафа в присъствието на министрите Асен Гагаузов и Михаил Миков.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:45 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още