IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съгласуването с ЕК на новата програма за човешки ресурси започва през ноември

Сред приоритетите ще са високата и качествена заетост, намаляването на бедността и насърчаването на социалното включване

17:13 | 25.06.13 г.
Съгласуването с ЕК на новата програма за човешки ресурси започва през ноември

Не по-късно от ноември 2013 година да стартира официално съгласувателния процес с Европейската комисия по новата оперативна програма за човешките ресурси за следващия програмен период (2014-2020 г.).

Такива намерения са заявили на срещата днес (25 юни) социалният министър Хасан Адемов и Филип Хат, началник на отдел за България в главна дирекция "Заетост, социални въпроси и приобщаване" на ЕК.

Приоритетите ще бъдат високата и качествена заетост, намаляването на бедността и насърчаването на социалното включване, както и модернизирането на публичните политики в сферата на заетостта, социалната политика и здравеопазването, уточнява Адемов, цитиран от ведомството.

Размерът на договорените по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ (ОП РЧР) средства към 21 юни 2013 година възлиза на 2,23 млрд. лева (93,8%) от бюджета на програмата, съобщи още министърът на труда.

От началото на годината договорените средства са нараснали с около 200 млн. лева, или с 10%. Плащанията възлизат малко над 1,25 милиарда лева (42% от бюджета на програмата), като спрямо началото на годината те са нараснали с 274 млн.лв. (36,5%).

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:23 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още