IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Проект за 8 млн. лв. ще подобри инфраструктурата на парк “Странджа"

Целта е да се подпомогне развитието на най-голямата защитена територия у нас

15:59 | 22.08.13 г.
Проект за 8 млн. лв. ще подобри инфраструктурата на парк “Странджа"

В инфраструктурата на Природен парк “Странджа” ще бъдат инвестирани 7,8 млн. лв. по проект, финансиран от  оперативна програма "Околна среда“. Целта на проекта е устойчиво управление на защитената територия, съобщиха от природния парк.

Проектът ще продължи три години, като целта е да се подпомогне развитието на най-голямата защитена територия  в България, чрез мерки по опазване и възстановяване на редки местообитания и видове.

Предвижда се да бъде подобрена посетителската инфраструктура, да бъдат изготвени образователни програми за природното и културно наследство.

Очакваният ефект е подобрена, запазена и възстановена природна среда, развита посетителска екологична инфраструктура и повече туристи, които да доведат до нови  работни места в обезлюдаващите селища.

В района вече е работено по част от утвърдените туристически участъци. Частично подновени и напълно премаркирани са 18 от най-важните и интересни маршрути, създадени през последните 15 години, например „Пътят на Ясния месец”, екопътеката „Кладара” и маршрутът до прочутото аязмо с лековита вода Индипасха.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:43 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още