IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Природозащитници: Подготвя се уволнението на всички директори на природни паркове

От земеделското министерство отричат информацията за политическа чистка

17:39 | 15.08.13 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Природозащитници: Подготвя се уволнението на всички директори на природни паркове

Директорите на всички 11 природни парка ще бъдат уволнени, сигнализираха от Коалицията „За да остане природа в България”. Според техния сигнал причините са политически и продължение на масовата чистка, при която бяха уволнени 15 директори на регионални инспекции по околна среда (от общо 16 РИОСВ), шефовете на трите национални парка  - Рила, Пирин и Централен Балкан, както и на четирите Басейнови дирекции, които са подчинени на екоминистерството.

Коалицията е изпратила отворено писмо до министъра на земеделието Димитър Греков и директора на Изпълнителната агенция по горите Григор Гогов по повод постъпилата информация.

От земеделското министерство отрекоха тази информация и заявиха, че не се подготвят такива уволнения.

Директорите на природните паркове са служители на трудови договори и не са ръководни кадри от политическото ръководство на Министерство на земеделието и храните, които се сменят при идването на всяко ново правителство, а професионалисти със съответния дългогодишен професионален опит на заеманата длъжност, припомнят природозащитниците.

Те добавят, че директорите на природните паркове са преназначени или назначени след конкурси, проведени в повечето случаи през 2012 година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:38 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
Сините камъни
преди 10 години
Дано да не стане!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още