IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Папазов: Няма да изгубим пари по ОП "Транспорт"

За първите сто дни управление кабинетът е изплатил 121 млн. лв по програмата, отчете транспортният министър

13:46 | 24.09.13 г.
Папазов: Няма да изгубим пари по ОП "Транспорт"

Решени са два от големите проблеми, заради които имаше предпоставка да изгубим средства по ОП "Транспорт". И двата бяха във връзка с така наречената модификация, предложена пред Европейска комисия миналата година - да се прехвърлят средства към други приоритети, а по този начин да не бъдат изгубени средства по програмата.

Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов, като направи анализ за свършеното в транспортното ведомство за първите 100 дни от управлението.

Министър Папазов посочи, че Европейската комисия е поставила условия – да се осигурят средства за подготовка на проекти за следващия програмен период на обща стойност около 35 млн. евро.

„Това беше изпълнено – с постановление на Министерски съвет бяха прехвърлени от приоритетна Ос 2 „Пътна инфраструктура" към железопътната в Ос 1 – 20 млн. лева именно за железопътни проекти. Също така от вътрешни резерви на ОП „Транспорт" бяха осигурени тези средства до 35 милиона евро", отчете се ресорният министър.

Папазов представи и данни за разплатените средства по оперативната програма, която се счита за една от най-успешните програми у нас. Министерството се е разплатило с бенефициенти по ОП "Транспорт" със 121 млн. лв. през изминалите 100 дни.

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:33 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още