IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

До три години ще има цялостна система за видеонаблюдение на горите

Откриха посетителски център в ПП "Врачански Балкан"

17:56 | 12.06.15 г.
До три години ще има цялостна система за видеонаблюдение на горите

Цялостна система за видеонаблюдение на горите ще бъде изградена до 3 години в България. Това каза зам.-министърът на земеделието и храните Георги Костов на официалното откриване на административна сграда и противопожарни кули на територията на Природен парк „Врачански балкан", съобщи агроминистерството.

Само регионалните дирекции по горите ще могат да изпълняват европроекти за превенцията на горски пожари, финансирани от новата Програма за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г., заяви Костов. По думите му така ще се създаде обща национална държавна система за видеонаблюдение в горите.

Георги Костов припомни, че до момента проекти по мярка 226 „Възстановяване на горския потенциал и въвеждане на превантивни дейности ” по ПРСР 2007-2013 г. са подавали и горските стопанства.

Новооткритата сграда, изградена в местността „Копана могила", е предназначена за посетителски център. Центърът е изграден по проект за управление на Природен парк „Врачански Балкан”, като средствата – 4,5 млн. лв. са осигурени от програма „Околна среда”  2007 – 2013, става ясно от информация на сайта на парка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:33 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още