IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Местни пазари на производители скъсяват пътя на стоките до крайния потребител

Агроминистерството ще стимулира обединението на земеделските стопани

18:29 | 23.07.15 г. 4
Местни пазари на производители скъсяват пътя на стоките до крайния потребител

През 2016 година ще бъде отворена мярка „Сътрудничество“ по Програмата за развитие на селските региони. По нея ще бъдат финансирани мерки за скъсяването на веригата от производителите до крайния потребител.

Това съобщи земеделският министър Десислава Танев по време на публичното представяне на онлайн борса за търговия с плодове и зеленчуци, пише Министерството на земеделието и храните.

Мярката „Сътрудничество“ цели обединението на земеделските стопани, групи и организации на потребителите. Те ще могат да кандидатстват за планиране, инвестиции и разработване на местни пазари по видове продукти.

Плановете предвиждат покриването на три вида разходи – оперативни разходи, разходите за реклама на местните пазари и разходите за инвестиции в тези пазари, разкри още Танева.

Обединенията на производителите ще могат да получат подкрепа и по още една мярка по ПРСР - „Учредяване на групи и организации на производители“. По нея помощта ще възлиза на до 10% от предлаганата общо от тях на пазара годишна продукция, което е двойно повече от подпомагането в изминалия програмен период (2007 – 2013 година).

Целта е да бъде стимулирано сдружаването на производителите. „Те трябва да осъзнаят важността на организирането в тези групи, за да се справят по-добре с планирането на производството и реализацията й, така че да отговарят на нуждите на пазара“, каза Танева.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:18 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 0 rate down comment 0
STRAHO
преди 8 години
Хубав пост. Можеш ли да дадеш някой линк за тези статистики ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 0 rate down comment 0
STRAHO
преди 8 години
"360 лева е минималната заплата в България, при БВП на работещ от 28 000 лева"==От коя година са тези данни за БВП-то ни на глава от населението? Много ми се струва ниско числото на БВПто
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 0
Godo
преди 8 години
Австралийската собственичка на огромна минна империя Джина Райхарт заяви, че сънародниците й трябва да се примирят с орязването на заплатите си, тъй като африканските работници ще се радват да припечелят и само два долара на ден. Тя също така инструктира бедните да спрат да завиждат на богатите и да положат повече усилия, защото са "мързеливи работници, които прекалено много пият и се забавляват". Нейният призив "излезте от кръчмата и вървете да правите милиарди". Може сънародниците й, да я пратят в Африка да развива тези страни там. Защото ако бяха слушали такива приказки и се примирявали с глупостта на капиталистическата върхушка, тогава Австралия щеше да е с африкански бит култура и пътища.. Та се сетих, не е ли изнесена борбата срещу работниците извън границите на развитите държави, и това което прави Пентагонът, е капиталистическо насилие срещу работническата класа. А си представете, как в Австралия и САЩ ще купят айфон, къща, кока кола и биг-мак, с два долара заплащане. При такава дефлация, как милиардерите ще изплатят дълговете си. То и обикновените граждани и държави, как ще изплатят дългът си. И кой ще остане милиардер?? това са числа, 200 или 2, заплатата определя потреблението - следователно и печалбата и цените. Но Австралия е повече от Африка, като образованост, изобщо като развитие - включително индустриално и икономически. ТОГАВА КОЙ Е ПРАВ??? НЕ И ПСИХОДЯСНОТО. 684 евро е минималната заплата в Гърция, при БВП на работещ грък от 50 000 евро.425 евро е минималната заплата в Турция, при БВП на работещ от 24 000 евро.390 евро е минималната заплата в Естония, при БВП на работещ от 31 390 евро.250 долара е минималната заплата в Китай, при БВП на работещ от 13 000 долара. 360 лева е минималната заплата в България, при БВП на работещ от 28 000 лева. Мартин Лутър Кинг, е искал през 1963г., минималното заплащане да е 2 долара на час. Тогава БВП на зает е било някъде към 5 000 долара, годишно. Обикновено се работи 2 000 часа годишно. Нека минималната заплата да е 40% от БВП на работещ, да е, пък да гледаме. Днес се питаме, защо богатите стават повече и по-богати, а имало криза?? ЗАЩОТО ПРАВИТЕЛСТВАТА ВЗИМАТ ЗАЕМИ, КОЙТО БЕДНИТЕ ЩЕ ПЛАЩАТ, НО ВСИЧКИ СЪЗДАДЕНИ ПАРИ - ОТИВАТ В КАПИТАЛИСТИТЕ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
Godo
преди 8 години
Индустрията направи пенсиите, за да привлече ръботна ръка от село. Индустрията искаше да има млади работници, и пенсионираше по-рано. Индустрията направи и работниците да са собственици на предприятието си. И всяка следващата стъпка от еволюцията на индустрията, водеше към социализъм, дори със сигурност към комунизмът. ... ЕТО ЗАЩО РАЗКЛАТИХА ВАЛУТИТЕ И ЦЕНАТА НА ПЕТРОЛЪТ ПРЕЗ 1970ТЕ, И ТАЧЪР ПОЧНА ДА ПРОПОВЯДВА ДЕ ИНДУСТРИАЛИЗАЦИЯ. .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още