IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Пътната карта“ за Южен поток може да бъде подписана утре във Варна

За преговорите по проекта пристига руският министър на енергетиката Сергей Шматко и ръководители на Газпром

16:19 | 15.07.10 г. 1
Автор - снимка
Създател
„Пътната карта“ за Южен поток може да бъде подписана утре във Варна

България и Русия утре ще продължат обсъжданията по „пътната карта“ на газопровода „Южен поток” в резиденция „Евксиноград” край Варна, съобщиха от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ).

Българската делегация ще се води от министър Трайчо Трайков. В състава й са включени представители на ръководството на МИЕТ и на дружествата „Булгартрансгаз”, „Булгаргаз” и Български енергиен холдинг (БЕХ).

За преговорите във Варна пристига министърът на енергетиката на Руската федерация Сергей Шматко, придружен от експерти на министерството и представители на ръководствата на компаниите „Газпром” и „Газпромекспорт”.

За Investor.bg от МИЕТ уточниха, че ако по време на утрешните преговори бъдат постигнати съответните договорености и българската и руската страна се разберат по основните въпроси във връзка с реализацията на газопровода на българска територия, то „пътната карта“ за „Южен поток“ ще бъде подписана.

Тласък на преговорите по газопрвода „Южен поток“ беше даден в началото на миналата седмица. Тогава на официално посещение в София беше руският първи вицепремиер Виктор Зубков, който разговаря с премиера Бойко Борисов.

Преди седмица Виктор Зубков съобщи в Москва, че на 16 юли ще бъде подписана „пътната карта“ за Южен поток“, с която би могла да започне практическата реализация на газопровода.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:57 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Tony
преди 13 години
Идеално! Няма да затваряме София!!! :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още