IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Критиките на опозицията срещу бюджет 2011 продължават

Представители на СДС, ДПС и БСП коментираха проектобюджета на правителството за догодина

18:18 | 12.10.10 г.
Критиките на опозицията срещу бюджет 2011 продължават

С предложения от правителството бюджет се спират реформите в България. Това е становището на Националния съвет на СДС, оповестено от лидера на партията Мартин Димитров, цитиран от БТА.

Според партията основната цел на управляващите в момента е да "добутат до местните и президентските избори през следващата година, а след това - каквото стане".

Димитров посочи, че най-вероятно предложеният вариант за бюджет за следващата година няма да бъде този, който парламентът ще гласува. „Очакваме до края на октомври да бъдат внесени още един или два проекта, или
да има кардинални промени в настоящия проект“, добави той.

Предстои ръководството на партията да вземе крайното решение дали да подкрепи проекта на бюджет за догодина.

Като "бюджет на замразената икономика" определиха проектобюджета за следващата година от ДПС. Основното при него е "копи и пейст" на актуализирания вариант за 2010 г., коментираха депутати от партията.

От движението посочиха, че в предложението се забелязва тенденция на вътрешно преразпределение на средства, а предвиденото намаление на разходите е едва с около 30 млн. лв.

Досега нито една година, нито едно министерство на вътрешните работи не е разполагало с толкова много средства, заявиха от партийната централа. В същото време сериозно са орязани средствата на медицинските вузове, а повече пари са предвидени за висшите военни училища, твърдят от ДПС.

Според лидера на БСП Сергей Станишеяв в проектобюджета на правителството за следващата година има увеличаване на парите за МВР и МО. По думите му "това е единственият приоритет на ГЕРБ, който явно се вижда".

Станишев посочи, че в проектобюджета липсват и социални приоритети.

Вчера от централите на НДСВ и РЗС се обявиха срещу проектобюджета на правителството за следващата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:22 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още