IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Внесоха проектозакона за бюджета за 2011 г. в парламента

Това е най-рано внесеният проектобюджет през последните години, отбеляза финансовият министър Симеон Дянков

12:14 | 01.10.10 г. 1
Автор - снимка
Създател
Внесоха проектозакона за бюджета за 2011 г. в парламента

Бюджетът за 2011 година ще се запомни със следните параметри - не се вдигат данъци и се запазват равнищата на пенсии и заплати - нещо, което много държави в Европа не успяват да направят. Това каза пред журналисти вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков, след като внесе в парламента проекта на Закон за държавния бюджет за 2011 г., предаде БТА. 

Повече пари в инфраструктура, които да доведат до икономически растеж, както и повече средства в социалната сфера, са параметрите на бюджета, на които Дянков наблегна. Той отново заяви, че за здравеопазване са предвидени с 400 млн. лв. повече от 2010 г. Повечето средства не са за сметка за по-голям дефицит, отбеляза финансовият министър.

Дянков посочи, че тази сутрин Министерството на финансите е превело 65 млн. лв. по сметката на НЗОК, за да разплати някои от дълговете към болниците.

Министърът каза още, че както тази, така и следващата година ще е трудна. Трябва да следваме начертания път, който се оказва правилен, посочи вицепремиерът.

Това е най-рано внесеният проектобюджет през последните години. Целта е да може по-бързо той да бъде приет и основните му параметри да бъдат ясни и на бизнеса, и на домакинствата, каза пред журналисти Дянков след срещата си с председателя на Народното събрание Цецка Цачева.

Проектобюджетът за 2011 г. е внесен за обсъждане в парламента почти месец по-рано в сравнение с проектобюджета за 2010 г. Миналата година, в края на октомври, финансовият министър връчи на Цецка Цачева проекта за държавен бюджет в електронен формат.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:50 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
jamiemirror
преди 13 години
"не се вдигат данъци и се запазват равнищата на пенсии и заплати - нещо, което много държави в Европа не успяват да направят"Дрън дрън, кои са тия много държави? Гърция и Португалия само. Нямам против равнището на заплатите в България да е като намалените - там!" Той отново заяви, че за здравеопазване са предвидени с 400 млн. лв. повече от 2010 г. Повечето средства не са за сметка за по-голям дефицит, отбеляза финансовият министър.Дянков посочи, че тази сутрин Министерството на финансите е превело 65 млн. лв. по сметката на НЗОК, за да разплати някои от дълговете към болниците."Пак глупости, след трика с "излишъка" който бе върнат в бюджета - на практика никакво увеличение няма на парите за здраве! Пак питам - как е възможно да има неизползван излишък/резерв при наличие на дългове към болниците?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още