IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Обмислят нов стандарт за производство на колбаси

Асоциацията на месопреработвателите в България ще решава дали след скандалите около "Стара планина” да се изработи нов стандарт за продукти от чисто месо

09:54 | 08.11.10 г.
Обмислят нов стандарт за производство на колбаси

Асоциацията на месопреработвателите обмисля възможността да предложи нов стандарт за производство на колбаси от чисто месо, вместо сегашния "Стара планина". Основната причина са скандалите около утвърдения стандарт в последните седмици, съобщи bTV.

В началото въпросът към потребителите беше ще си купите ли продукти от чисто месо, ако ги има на пазара. Сега маркетинговите агенции питат хората - спряхте ли да купувате „Стара планина”, след като имаше сериозен скандал относно наличието на соя в продуктите.

"Определено имаме компрометиране, както на стандарта, така и на марката и в реално потребителско измерение това се случва със свиване на потреблението на продуктите с този тип стандарт”, твърдят маркетингови експерти.

"Ние започнахме силно с идеята да правим едни истински неща, в последствие не можахме да изкараме и месец без да имаме чистата схема, по която се произвеждат тези продукти и реално при още непроходил стандарт, компрометирането доведе до задаването на въпроса - защо да плащам повече, след като така или иначе като гледам какво става не може да ми се гарантира, че това нещо е произведено по декларирания начин”, твърдят потребители.

Тази седмица Асоциацията на месопреработвателите в България ще решава дали след скандалите около "Стара планина”, не е по-добре да се изработи нов стандарт за продукти от чисто месо.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:17 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още